Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowane pieczarki z mielonym mięsem

Panierowane pieczarki z mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4009

Dodano:

Odsłon: 5996

Smaczna "przegryzka" podana najczęściej z czerwonym barszczykiem.

Składniki

  • 1 kg średnich pieczarek
  • 30 dag mielonej łopatki
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka do smaku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Panierowane pieczarki z mielonym mięsem

Przygotowanie

  1. Łopatkę ugotować i zmielić.Doprawić.
    Pieczarki umyć, usunąć nóżki. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Oprószyć solą i pieprzem. Każdą nadziewać mielonym mięsem.
    Panierować w jajkach i bułce. Smażyć na małym ogniu z obu stron

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń