Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowany camembert

Panierowany camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1194

Dodano:

Odsłon: 1357

Camembert w panierce, serwowany z rukolą i konfiturą z żurawiny.

Składniki

  • Camembert 2 szt. po około 120 g
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta kilka łyżek
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Konfitura z żurawiny
  • Dwie garści rukoli
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Panierowany camembert

Przygotowanie

  1. Jajko roztrzepać z odrobiną soli.

  2. Sery panierować najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce tartej.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju po około 2 minuty z każdej strony.

  4. Rukolę umyć, osuszyć, ułożyć na talerzach, na wierzchu położyć usmażone sery. Podawać z konfiturą z żurawiny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń