Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto francuskie!!! Takie gotowe z marketu. Przygotowanie z niego kulinarnych cudeniek nie stwarza większych problemów. Dzisiaj przygotowałam papryczaki. To moja nazwa . A są to koperty z paprykowym nadzieniem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Przygotować produkty.
Paprykę oczyścić i pokroić. Cebulę pokroić w grubą kostkę, podobnie czosnek Papryczkę pokroić bardzo drobno. Pokroić też oliwki
Na oleju przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę i oliwki. Lekko podsmażyć. Nie rumienić. Dodać zioła i troszkę soli. Ostudzić.
Rulon ciasta francuskiego pokroić na 12 części. Na środku każdego prostokąta położyć farsz.
Zawinąć. Przełożyć na wytłuszczoną blaszkę. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć i już można zjadać. Tylko uwaga bo są gorące. Smacznego!!!