Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto francuskie!!! Takie gotowe z marketu. Przygotowanie z niego kulinarnych cudeniek nie stwarza większych problemów. Dzisiaj przygotowałam papryczaki. To moja nazwa . A są to koperty z paprykowym nadzieniem.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1256
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 189
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1256
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 189
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotować produkty.
Paprykę oczyścić i pokroić. Cebulę pokroić w grubą kostkę, podobnie czosnek Papryczkę pokroić bardzo drobno. Pokroić też oliwki
Na oleju przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę i oliwki. Lekko podsmażyć. Nie rumienić. Dodać zioła i troszkę soli. Ostudzić.
Rulon ciasta francuskiego pokroić na 12 części. Na środku każdego prostokąta położyć farsz.
Zawinąć. Przełożyć na wytłuszczoną blaszkę. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć i już można zjadać. Tylko uwaga bo są gorące. Smacznego!!!