Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Papryczka idealnie nadaje się do obiadków oraz jako przekąska/ zakąska ;P
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 999
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 445
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2620
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38713
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 999
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 445
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2620
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38713
Składniki
Paprykę czyścimy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na dowolne kawałki ( paski, kwadraty itp.) Pokrojoną zalewamy wrzątkiem i parzymy przez kilka minut.
Z soku pomidorowego, octu, oleju i cukru gotujemy zalewę. Dodajemy sól, przecier oraz kilka listków laurowych, po łyżeczce pieprzu i ziela angielskiego.
Paprykę układamy w słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 10- 15 minut.
Ja używam "soku pomidorowego" własnej produkcji ;P czyli przekręconych przez maszynkę całych pomidorków...pychotka :)