Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Papryczka idealnie nadaje się do obiadków oraz jako przekąska/ zakąska ;P
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5851
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5623
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5851
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8214
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5623
Składniki
Paprykę czyścimy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na dowolne kawałki ( paski, kwadraty itp.) Pokrojoną zalewamy wrzątkiem i parzymy przez kilka minut.
Z soku pomidorowego, octu, oleju i cukru gotujemy zalewę. Dodajemy sól, przecier oraz kilka listków laurowych, po łyżeczce pieprzu i ziela angielskiego.
Paprykę układamy w słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 10- 15 minut.
Ja używam "soku pomidorowego" własnej produkcji ;P czyli przekręconych przez maszynkę całych pomidorków...pychotka :)