Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Papryczka idealnie nadaje się do obiadków oraz jako przekąska/ zakąska ;P
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1375
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14919
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 926
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1375
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14919
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 926
Składniki
Paprykę czyścimy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy na dowolne kawałki ( paski, kwadraty itp.) Pokrojoną zalewamy wrzątkiem i parzymy przez kilka minut.
Z soku pomidorowego, octu, oleju i cukru gotujemy zalewę. Dodajemy sól, przecier oraz kilka listków laurowych, po łyżeczce pieprzu i ziela angielskiego.
Paprykę układamy w słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 10- 15 minut.
Ja używam "soku pomidorowego" własnej produkcji ;P czyli przekręconych przez maszynkę całych pomidorków...pychotka :)