Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczki nadziewane

Papryczki nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 855

Smaczne

Składniki

  • ok. 30 papryczek czereśniowych
  • Farsz: ser feta
  • ser śmietankowy puszysty
  • przyprawy: bazylia, papryka, czosnek lub inne wg uznania
  • Olej roślinny
  • Zaprawa: 2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1łyżka soli
  • kilka listków laurowych, ziele angielskiego i pieprzu w ziarnach
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryczki nadziewane

Przygotowanie

  1. Myjemy papryczki i je wydrążamy najlepiej trzonem łyżeczki.

  2. Gotujemy marynatę. Dodajemy papryczki gotujemy ok. 7 min.

  3. Farsz. Ser feta łączymy z serkiem śmietankowym dodajemy pół łyżeczki oleju i przyprawiamy wg uznania.

  4. Nadziewamy papryczki serkiem.

  5. Papryczki wsadzamy do słoiczków. Zalewamy letnim olejem zakręcamy i ostawiamy do chłodnego miejsca na kilka dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń