Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18185
Dodano: 18.11.2015
Odsłon: 15268
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ser feta rozkruszyłem do miski, dodałem drobniutko pokrojoną cebulę. Czosnek przecisnąłem przez praskę wprost do sera. Dodałem suszoną bazylię i oliwę oraz świeżo zmielony pieprz.
Paprykę oczyściłem, przekroiłem wzdłuż na połówki, ułożyłem na blasze , na folii aluminiowej, polałem olejem, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 250 stopniu C z termoobiegiem. Zapiekałem do czasu, aż skórka zaczęła odchodzić ( ok. 30 minut ).
Gorącą paprykę ze skórką włożyłem do torebki, aby odparowała. Zdjąłem skórkę tak, aby nie uszkodzić miąższu papryki. Ser rozłożyłem na połówkach papryki, zwinąłem w rulon. Pomidory po umyciu przekroiłem na ćwiartki, ułożyłem na zewnętrznej stronie roladek. Wstawiłem ponownie ponownie do gorącego piekarnika, aby ser „nabrał” temperatury , a pomidory zmiękły. Przed podaniem ozdobiłem listkami bazylii. Paprykę lekko posoliłem
( można pominąć bowiem ser feta jest sam w sobie słony).
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 18 listopada 2015Zgłoś do usunięcia
Cudna i smakowita propozycja <3 :) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz