Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona papryka ma niesamowity smak, do tego połączenie naszej ulubionej kaszy i ukochanych kurek...wystarczy :P
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 69
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 114
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 69
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 114
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Studzimy. Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy. Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda nasienne. Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.