Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka nadziewana bulgurem i kurkami

Papryka nadziewana bulgurem i kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2165 Ocena: 48094

Dodano:

Odsłon: 6379

Pieczona papryka ma niesamowity smak, do tego połączenie naszej ulubionej kaszy i ukochanych kurek...wystarczy :P

Składniki

  • 4 duże papryki czerwone
  • 150 g kaszy bulgur
  • 200 g kurek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka ghee
  • 150 g mozzarelli parzonej (tartej)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Studzimy.
    Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy.
    Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda nasienne.
    Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 września 2015 Wszystko co najlepsze - papryka, bulgur, kurki...Zjadam to danie oczami i smakiem wyobraźni - pychoty! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 września 2015 Musowo do zrobienia, z taką kaszą jeszcze nie próbowałam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 04 września 2015 Uwielbiam pieczoną paprykę :) Królestwo za kurki , ale żeby w lesie znaleźć :(

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń