Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka w cieście francuskim z farszem

Papryka w cieście francuskim z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18882

Dodano:

Odsłon: 506

Delikatne danie na przekąskę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka w cieście francuskim z farszem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo. Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona.

  2. Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki. Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń