Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na przekąskę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1073
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1073
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Składniki
Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo. Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona.
Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki. Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.