Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na przekąskę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4362
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11846
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5578
Składniki
Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo. Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona.
Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki. Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.