Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na przekąskę.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 567
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 660
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 577
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 567
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 660
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 577
Składniki
Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo. Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona.
Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki. Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.