Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami <3
Papryka zapiekana z kaszą
Składniki
- 2 żółte papryki
- 200 g kaszy pęczak
- 1 wędzone udko z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kaparów
- starta wędzona mozzarella
- sól, pieprz
Składniki
- 2 żółte papryki
- 200 g kaszy pęczak
- 1 wędzone udko z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kaparów
- starta wędzona mozzarella
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem. Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.

Przepis w Waszym wykonaniu (12)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- 2 żółte papryki
- 200 g kaszy pęczak
- 1 wędzone udko z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kaparów
- starta wędzona mozzarella
- sól, pieprz
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem. Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.
Gratulujemy pomysłu. Bardzo nam się podoba :-)
zrobię w tym roku, bo zapowiada się mega aromatycznie :), megakciukas !