Do góry

Przekąski Przepis na:

Paprykarz

Paprykarz

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1591

Dodano:

Odsłon: 6299

Odpowiednik szczecińskiego tyle ze lepszy bo domowy. Na Smakerze jest jeden podobny ale ja postanowiłam dodać swój gdyż ile potraw tyle smaków:-))

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odsączamy tuńczyka z oleju, który wlewamy na patelnię. Ścieramy na dużych oczkach warzywa ( jeżeli mamy seler naciowy to go drobno kroimy ), cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Wkładamy to na patelnię dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, paprykę słodką i dusimy do miękkości mieszając. Gdy warzywa są miękkie dodajemy sok pomidorowy w którym wcześniej rozmieszaliśmy z przecierem. Dokładnie mieszamy.

  2. Do dużej miski wkładamy ryż, rozdrobnione kawałki tuńczyka oraz warzywa. Doprawiamy przyprawami czyli przede wszystkim pieprzem, pieprzem ziołowym i cayeńskim a także wegetą jeżeli jest nasza potrawa mało słona. Pieprzu dodajemy w zależności jak bardzo pikantne potrawy lubimy. Ja dodałam także lubczyk i paprykarz nabrał nieco innego charakteru. Dokładnie mieszamy i gotowe:-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 16 stycznia 2014 Fajny przepis na paprykarz, a u mnie tuńczyka ci dostatek, i ryżu :) więc zrobię wg Twojego przepisu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 stycznia 2014 I bardzo dobrze że dodałaś ten przepis:))) Przepyszne smarowidełko. Pozdrawiam ciepło:)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń