Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednik szczecińskiego tyle ze lepszy bo domowy. Na Smakerze jest jeden podobny ale ja postanowiłam dodać swój gdyż ile potraw tyle smaków:-))
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1522
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15812
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1522
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odsączamy tuńczyka z oleju, który wlewamy na patelnię. Ścieramy na dużych oczkach warzywa ( jeżeli mamy seler naciowy to go drobno kroimy ), cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Wkładamy to na patelnię dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, paprykę słodką i dusimy do miękkości mieszając. Gdy warzywa są miękkie dodajemy sok pomidorowy w którym wcześniej rozmieszaliśmy z przecierem. Dokładnie mieszamy.
Do dużej miski wkładamy ryż, rozdrobnione kawałki tuńczyka oraz warzywa. Doprawiamy przyprawami czyli przede wszystkim pieprzem, pieprzem ziołowym i cayeńskim a także wegetą jeżeli jest nasza potrawa mało słona. Pieprzu dodajemy w zależności jak bardzo pikantne potrawy lubimy. Ja dodałam także lubczyk i paprykarz nabrał nieco innego charakteru. Dokładnie mieszamy i gotowe:-))