Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, olej, cebula, i przyprawione pieprzem . Paprykarz zyskał niezwykłą popularność w kraju, a także za granicą. Zawsze przesmażam więcej ryb żeby po świętach zrobić paprykarz szczeciński. Wszyscy w rodzinie uwielbiamy takie smakowite poświąteczne resztki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21835
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 503
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21835
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 503
Składniki
Dusić pod przykryciem ok. 20 minut.
Pod koniec dodać ugotowany ryż i warzywa.
Ryba przesmażona bez panierki, tylko sol, pieprz i sok z cytryny. Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni nie rumieniąc.
Marchew, pietruszkę i selera pokroić w drobną kostkę i gotować kilka, kilkanaście minut w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.
Ryż ugotować na osolonej wodzie z warzyw, oczywiście dolać więcej wody.
Do sporego rondla włożyć cebulę, przykryć rybą, oprószyć przyprawami, dodać pulpę pomidorową.
Można podlewać wodą z gotowania warzyw i ryżu.