Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to łatwe i tanie danie. Aktualnie ceny papryk są przystępne. Trzeba więc korzystać z okazji.
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1275
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 345
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 273
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1275
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 345
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 273
Składniki
Papryki umyć. Przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Wodę odcedzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać seler i marchewkę starte na tarce o dużych oczkach. Całość mieszając dusić do miękkości warzyw. Następnie warzywa połączyć z ryżem. Dodać przyprawy. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić papryki. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 20 minut. Po tym czasie papryki posypać startym żółtym serem. Zapiekać jeszcze 10 minut. Podawać ciepłe. Można je skropić keczupem. Ale to już jak kto lubi.