Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to łatwe i tanie danie. Aktualnie ceny papryk są przystępne. Trzeba więc korzystać z okazji.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Papryki umyć. Przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Wodę odcedzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać seler i marchewkę starte na tarce o dużych oczkach. Całość mieszając dusić do miękkości warzyw. Następnie warzywa połączyć z ryżem. Dodać przyprawy. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić papryki. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 20 minut. Po tym czasie papryki posypać startym żółtym serem. Zapiekać jeszcze 10 minut. Podawać ciepłe. Można je skropić keczupem. Ale to już jak kto lubi.