Do góry

Przekąski Przepis na:

Paróweczki pod francuską kołderką

Paróweczki pod francuską kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2744

Dodano:

Odsłon: 7848

Mój kolejny grzeszek:), ale jakiż był pyszny...:P. Oczywiście koło dania dietetycznego to nawet nie leżało:) Zdjęcie nie jest niestety najlepsze (robiłam je w czasach, gdy jeszcze nie miałam zamiaru jego publikacji), innego jednak nie posiadam:)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (użyłam takiego o obniżonej zawartości tłuszczu, być choć odrobinę zniwelować wyrzuty sumienia:
  • 8 parówek
  • 8 małych plasterków wędzonego boczku
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 8 plasterków serka pleśniowego
  • suszone oregano
  • czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Poszczególne składniki układałam na cieście na ukos, tj. od rogu do rogu, by można je potem było zawinąć.

  2. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni.

  3. Na każdym kawałku ciasta układałam kolejno: plasterek żółtego sera oprószony oregano i czosnkiem, plasterek boczku, parówkę podwójnie nadciętą u góry (jeżeli parówki były za długie to odcinałam ich końcówkę i układałam ją gdzieś obok- i tak schowa się pod ciastem) i plasterek serka pleśniowego.

  4. Zawijałam najpierw dolny róg, potem oba boczne tworząc w ten coś na kształt niezamkniętych kopert. Zapiekałam je przez ok. 30 minut. Trzeba jedynie pamiętać, by pozostawić między kopertami sporo miejsca, bo ciasto francuskie mocno urośnie.
    Super przekąska, a może nawet zakąska:)

    Smacznego kalorycznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzia_wi 31 lipca 2013 Troszkę zmodyfikowałam sobie dodatkiem salami ale przekąska wyśmienita. Przepis sprawdzony mogę polecić :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 01 czerwca 2013 Toż to niebo w gębie, więc tak to grzeszyć wręcz należy :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 31 maja 2013 dla takich pysznosci warto czasem zgrzeszyc :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń