Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kolejny grzeszek:), ale jakiż był pyszny...:P. Oczywiście koło dania dietetycznego to nawet nie leżało:) Zdjęcie nie jest niestety najlepsze (robiłam je w czasach, gdy jeszcze nie miałam zamiaru jego publikacji), innego jednak nie posiadam:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1227
Składniki
Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Poszczególne składniki układałam na cieście na ukos, tj. od rogu do rogu, by można je potem było zawinąć.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni.
Na każdym kawałku ciasta układałam kolejno: plasterek żółtego sera oprószony oregano i czosnkiem, plasterek boczku, parówkę podwójnie nadciętą u góry (jeżeli parówki były za długie to odcinałam ich końcówkę i układałam ją gdzieś obok- i tak schowa się pod ciastem) i plasterek serka pleśniowego.
Zawijałam najpierw dolny róg, potem oba boczne tworząc w ten coś na kształt niezamkniętych kopert. Zapiekałam je przez ok. 30 minut. Trzeba jedynie pamiętać, by pozostawić między kopertami sporo miejsca, bo ciasto francuskie mocno urośnie. Super przekąska, a może nawet zakąska:) Smacznego kalorycznego:)