Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 452
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 452
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego, rozkładamy i smarujemy ostra musztardą. Posmarowane ciasto tniemy na pasy grubości ok 5 cm (ale mogą być też węższe lub grubsze), w zawijamy parówkę (parówka ma być taka jak szerokość pasów ciasta). Jeżeli cała parówka będzie już zwinięta ucinamy ciasto. Gotowe pozwijane parówki w ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 12-15 minut.