Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego, rozkładamy i smarujemy ostra musztardą. Posmarowane ciasto tniemy na pasy grubości ok 5 cm (ale mogą być też węższe lub grubsze), w zawijamy parówkę (parówka ma być taka jak szerokość pasów ciasta). Jeżeli cała parówka będzie już zwinięta ucinamy ciasto. Gotowe pozwijane parówki w ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 12-15 minut.