Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego, rozkładamy i smarujemy ostra musztardą. Posmarowane ciasto tniemy na pasy grubości ok 5 cm (ale mogą być też węższe lub grubsze), w zawijamy parówkę (parówka ma być taka jak szerokość pasów ciasta). Jeżeli cała parówka będzie już zwinięta ucinamy ciasto. Gotowe pozwijane parówki w ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 12-15 minut.