Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 104
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 104
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem, wodą i niewielką ilością mąki, pozostawić do wyrośnięcia na 10 min. Następnie do rozczynu dodać sól, tymianek zioła prowansalskie, oregano, mąkę w razie potrzeby delikatnie wody. Na koniec wlać olej i dokończyć wyrabiania ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce i poczekać, aż podwoi swoją objętość.
Na stolicy rozwałkować ciasto i wyciąć prostokąty o wysokości parówki i szerokości 5 cm. Polać ciasto sosem, posypać cebulką położyć parówki i zawinąć w rulon. Gotowe zwinięte parówki posypać ziołami i piec 15/20min w temperaturze 200 stopni. Smacznego.