Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście z prażoną cebulką

Parówki w cieście z prażoną cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 595

Szybka przekąska na ciepło

Składniki

  • Parówki 10 szt
  • Prażona Cebula 100g
  • Sos dowolny
  • Drożdże 50g
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Mąka pszenna 2 szkl
  • Sól, pieprz
  • Olej 50 ml
  • Zioła prowansalskie
  • Tymianek
  • Oregano
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże rozmieszać z cukrem, wodą i niewielką ilością mąki, pozostawić do wyrośnięcia na 10 min. Następnie do rozczynu dodać sól, tymianek zioła prowansalskie, oregano, mąkę w razie potrzeby delikatnie wody. Na koniec wlać olej i dokończyć wyrabiania ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce i poczekać, aż podwoi swoją objętość.

  2. Na stolicy rozwałkować ciasto i wyciąć prostokąty o wysokości parówki i szerokości 5 cm. Polać ciasto sosem, posypać cebulką położyć parówki i zawinąć w rulon. Gotowe zwinięte parówki posypać ziołami i piec 15/20min w temperaturze 200 stopni.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń