Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na ciepło
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 18
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 55
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 18
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 55
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem, wodą i niewielką ilością mąki, pozostawić do wyrośnięcia na 10 min. Następnie do rozczynu dodać sól, tymianek zioła prowansalskie, oregano, mąkę w razie potrzeby delikatnie wody. Na koniec wlać olej i dokończyć wyrabiania ciasta. Odstawić w ciepłe miejsce i poczekać, aż podwoi swoją objętość.
Na stolicy rozwałkować ciasto i wyciąć prostokąty o wysokości parówki i szerokości 5 cm. Polać ciasto sosem, posypać cebulką położyć parówki i zawinąć w rulon. Gotowe zwinięte parówki posypać ziołami i piec 15/20min w temperaturze 200 stopni. Smacznego.