Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty :) Wystarczy posmarować nimi kromkę dobrego chleba i nic więcej nie potrzeba. Można również wzbogacić taką kromkę o ulubione dodatki. Pasta jajeczna jest uniwersalna. Tutaj bogactwo dodatków jest szerokie: kiszony ogórek, marynowana czy świeża papryka, pomidor czy po prostu keczup lub musztarda francuska. Dobór zostawiam Waszym kubkom smakowym :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem na sitku, odstawić do wystudzenia. Jajka obrać, zetrzeć na tarce. Połączyć składniki z miękkim masłem i zmiksować na gładką masę za pomocą blendera. Do smaku dodać soli i pieprzu świeżo mielonego. Rada: pasta będzie dobrze rozsmarowywać się na chlebie jeżeli kilka minut wcześniej wyciągniecie ją z lodówki i nabierze temperatury pokojowej.