Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-05-2018
Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na nietypowe podanie pasty jajecznej, bo na krakersach. Co prawda w internecie pełno przepisów na sałatkę na krakersach, ale ja postanowiłam w ten sposób podać pastę jajeczno-serową i wyszło pysznie i chyba bardzo ładnie. Pasta jest pyszna, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i nie trzeba jej solić, bo krakersy już są słone. Zróbcie koniecznie i zaskoczcie taką przekąską rodzinę lub gości. Zapraszam :)
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Pięć ścieramy na tarce o dużych oczkach, a jedno osobno na drobnych oczkach.
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 5 dag odkładamy do dekoracji.
Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy i jedną łyżkę odkładamy do dekoracji.
Starte jajka, ser, szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem mielonym.
Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną. Smacznego życzę.