Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-05-2018
Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na nietypowe podanie pasty jajecznej, bo na krakersach. Co prawda w internecie pełno przepisów na sałatkę na krakersach, ale ja postanowiłam w ten sposób podać pastę jajeczno-serową i wyszło pysznie i chyba bardzo ładnie. Pasta jest pyszna, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i nie trzeba jej solić, bo krakersy już są słone. Zróbcie koniecznie i zaskoczcie taką przekąską rodzinę lub gości. Zapraszam :)
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Pięć ścieramy na tarce o dużych oczkach, a jedno osobno na drobnych oczkach.
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 5 dag odkładamy do dekoracji.
Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy i jedną łyżkę odkładamy do dekoracji.
Starte jajka, ser, szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem mielonym.
Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną.
Smacznego życzę.
Szybki pomysł na obiad dla całej rodziny.
Odsłon: 20983
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 74
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 35
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 117
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2169
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 74
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 35
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 117
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2169
Składniki
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Pięć ścieramy na tarce o dużych oczkach, a jedno osobno na drobnych oczkach.
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, 5 dag odkładamy do dekoracji.
Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy i jedną łyżkę odkładamy do dekoracji.
Starte jajka, ser, szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem mielonym.
Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną. Smacznego życzę.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Przekąski
Jajka na twardo w panierce
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Lekka i bardzo wiosenna przekąska. Przepis na szparagi w cieście francuskim z...
Odsłon: 45
Smażona przekąska ziemniaczana
Sycąca przekąska na imprezę.
Odsłon: 204