Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta mięsna

Pasta mięsna

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 587

Dodano:

Odsłon: 17337

Smaczna pasta do pieczywa.

Składniki

  • masło, pół kostki
  • mała cebula, 1
  • czosnek, 1 ząbek
  • mięso gotowane lub pieczone, 20 dag
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • pietruszka zielona
  • margaryna, 1 łyżka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pasta mięsna

Przygotowanie

  1. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć w łyżce margaryny , wystudzić.

  2. Mięso zemleć w maszynce.

  3. Rozetrzeć masło, dodać mięso ,cebulę , czosnek, drobno posiekaną pietruszkę i przyprawy do smaku. Wymieszać.

  4. Masę przełożyć do miseczki i dość mocno schłodzić,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marynka89 05 lipca 2011 ale bosko to wygląda super pomysł na zaległe rzeczy w lodowce ;)

29 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 05 lipca 2011 Fajne, u mnie w lodówce zalega mięso z wczorajszego rosołu - do teraz nie miałam pomysłu na wykorzystanie go. Spróbuję Twojego przepisu i napiszę jak wyszło :)

29 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń