Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z bakłażana na krakersach

Pasta z bakłażana na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2465 Ocena: 16719

Dodano:

Odsłon: 213

Prosta i smaczna przekąska na ostatki.

Składniki

  • Krakersy 1 paczka
  • Bakłażan 1 szt.
  • Pomidor 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Jogurt naturalny 2 łyżki
  • Oliwa 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwki czarne
  • Świeże zioła do dekoracji
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z bakłażana na krakersach

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bakłażana umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czarnej skórki. Gorącego bakłażana włożyć do plastikowej miski, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki razem z bakłażanem i zmiksować z dodatkiem czosnku, oliwy i jogurtu. Otrzymaną pastę przyprawić do smaku, ułożyć na krakersach, ozdobić ziołami i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń