Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska na ostatki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Składniki
Wykonanie: Bakłażana umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czarnej skórki. Gorącego bakłażana włożyć do plastikowej miski, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki razem z bakłażanem i zmiksować z dodatkiem czosnku, oliwy i jogurtu. Otrzymaną pastę przyprawić do smaku, ułożyć na krakersach, ozdobić ziołami i podawać.