Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska na ostatki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96019
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Składniki
Wykonanie: Bakłażana umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czarnej skórki. Gorącego bakłażana włożyć do plastikowej miski, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki razem z bakłażanem i zmiksować z dodatkiem czosnku, oliwy i jogurtu. Otrzymaną pastę przyprawić do smaku, ułożyć na krakersach, ozdobić ziołami i podawać.