Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna przekąska na ostatki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13713
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13713
Składniki
Wykonanie: Bakłażana umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czarnej skórki. Gorącego bakłażana włożyć do plastikowej miski, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki razem z bakłażanem i zmiksować z dodatkiem czosnku, oliwy i jogurtu. Otrzymaną pastę przyprawić do smaku, ułożyć na krakersach, ozdobić ziołami i podawać.