Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kanapki z wędliną? A może szukacie inspiracji na ciekawe wykorzystanie wędzonej makreli w kuchni? Przepis na tę pastę z pewnością podbije Wasze kubki smakowe. Jest tak dobra, że z pewnością zrobicie ją nie raz!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Dwa jajka kroimy w drobną kostkę. Jedno kroimy na cienkie plasterki.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 4 korniszony kroimy w kosteczkę. Jednego kroimy na cienkie plasterki.
Z wędzonej makreli ściągamy skórę, oddzielamy rybę od ości. Mięso przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Do miseczki z wędzoną makrelą dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i cebulę, poszatkowane w kostkę jajka, majonez i przyprawy. Składniki mieszamy ze sobą.
Pastę smarujemy na kanapki. Dekorujemy plasterkami jajek, ogórków i listkami rukoli. Smacznego!