Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kanapki z wędliną? A może szukacie inspiracji na ciekawe wykorzystanie wędzonej makreli w kuchni? Przepis na tę pastę z pewnością podbije Wasze kubki smakowe. Jest tak dobra, że z pewnością zrobicie ją nie raz!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17647
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 382
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 932
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7331
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8790
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17647
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 382
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 932
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7331
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8790
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Dwa jajka kroimy w drobną kostkę. Jedno kroimy na cienkie plasterki.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 4 korniszony kroimy w kosteczkę. Jednego kroimy na cienkie plasterki.
Z wędzonej makreli ściągamy skórę, oddzielamy rybę od ości. Mięso przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Do miseczki z wędzoną makrelą dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i cebulę, poszatkowane w kostkę jajka, majonez i przyprawy. Składniki mieszamy ze sobą.
Pastę smarujemy na kanapki. Dekorujemy plasterkami jajek, ogórków i listkami rukoli. Smacznego!