Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2274

Dodano:

Odsłon: 1068

Pasta z ryby wędzonej jest znana prawie każdemu. Do tego albo jajka albo biały ser. Ale czemu nie spróbować trochę innych dodatków, jakimi są suszone pomidory i świeża papryczka chili. To również dobra propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Przepis zaczerpnięty z internetu.

Składniki

  • Makrela wędzona - 1 szt.
  • Papryczka chili - 1 szt.
  • Suszone pomidory - 10 szt.
  • Koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • Czosnek - 1-2 ząbki
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Natka pietruszki - 1/2 pęczka
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości - przekładamy do miski. Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki, natkę pietruszki, papryczkę chili i czosnek siekamy. Całość dokładnie blendujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podać na chrupiącej bagietce i ozdobić natką pietruszki i ząbkami marynowanego czosnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń