Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1399
Dodano: 04.02.2010
Odsłon: 8859
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajko ugotuj na twardo, do wrzątku dodaj ząbek czosnku (na chwilę, bo podgotowany o wiele łatwiej jest wycisnąć).
Z tuńczyka odlej zalewę, przełóż do miski i rozdrobnij widelcem. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do tuńczyka.
Ser żółty zetrzyj na tarce o mniejszych oczkach, dodaj do miski (możesz zostawić część do dekoracji).
Jajko pokrój bardzo drobno, dodaj do miski, dopraw solą, pieprzem, ziołami, wyciśnij czosnek. Dodaj majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Khayra 06 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ja zamiast ogórka kiszonego dałam łyżeczkę musztardy i łyżeczkę startego chrzanu....pasta wyszła przepyszna1 Kto głosował? | Odpowiedz

annnusia87 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
na pewno pycha :) wypróbuje :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
wczoraj wyszperałam w lodówce puszkę tuńczyka i nie wiedziałam za bardzo co z niej wykombinować...już wiem :-) dziękuję za ciekawy przepis, pozdrawiam :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
MNIAM MNIAM:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Lumiuz 04 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ostatnio chodzą za mną pasty ;) ulubione1 Kto głosował? | Odpowiedz