Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przyrządzeniu pasta, która świetnie sprawdzi się na przyjęcia lub jako dodatek do kanapek np. do pracy.
1. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy.
2. Tuńczyka odcedzamy i mieszamy z papryką, natką pietruszki i majonezem.
3. Bagietkę kroimy, smarujemy masłem lub margaryną (w zależności co kto lubi) i wkładamy do nagrzanego wcześniej do 150 stopni piekarnika na około 4-5 minut.
4. Gdy bagietka będzie zarumieniona wyjmujemy ją z piekarnika i każdą grzankę nacieramy czosnkiem. Następnie na tak powstałą grzankę nakładamy pastę z tuńczyka.
5. Gotowe grzanki dekorujemy natką pietruszki i kawałkami papryki.
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3104
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 29
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 57
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3104
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 29
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 57
Składniki
1. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. 2. Tuńczyka odcedzamy i mieszamy z papryką, natką pietruszki i majonezem. 3. Bagietkę kroimy, smarujemy masłem lub margaryną (w zależności co kto lubi) i wkładamy do nagrzanego wcześniej do 150 stopni piekarnika na około 4-5 minut. 4. Gdy bagietka będzie zarumieniona wyjmujemy ją z piekarnika i każdą grzankę nacieramy czosnkiem. Następnie na tak powstałą grzankę nakładamy pastę z tuńczyka. 5. Gotowe grzanki dekorujemy natką pietruszki i kawałkami papryki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Przekąski
Śledzie w ziołach prowansalskich
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowa...
Odsłon: 175
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 186