Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna i smaczna pasta z makreli może być alternatywą dla popularnego w okresie świątecznym śledzia.
Deska i nóż do krojenia, salaterka, blender
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4936
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4936
Składniki
Usuwamy kręgosłup oraz ości z makreli, składając mięśnie do salaterki. Dodajemy śmietanę oraz ser.
Dodajemy musztardę
Dodajemy przyprawy
Dodajemy seler pokrojony wzdłuż na kilka słupków, a następnie w drobną kostkę. Również rzodkiewki kroimy w drobną kostkę
Ciecierzycę miksujemy w mikserze i dodajemy do pasty, a następnie doprawiamy sokiem z cytryny i dobrze mieszamy. Świetna pasta do chleba czosnkowego, krakersów lub na kanapki.