Do góry

Przekąski Przepis na:

pasta z zielonego groszku

pasta z zielonego groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 1897

Dodano:

Odsłon: 181

Zielona pasta na pieczywo to fajna odmiana zwykłych kanapek. Groszek w połączeniu z limonką, czosnkiem i pietruszką tworzy coś niesamowitego. Uwielbiamy smak świeżego pieczywa z groszkową pastą.

Składniki

  • 1 puszka zielonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka pietruszki,
  • 1 łyżka pestek dyni, sok z połowy cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pasta z zielonego groszku

Przygotowanie

  1. Groszek należy odsączyć z zalewy. Wrzucamy go do blendera, dodajemy zioła, pestki, oliwę z oliwek, sok z cytryny. Gdy wszystko jest już rozdrobnione dodajemy pieprz i sól do smaku. Miksujemy dalej. Pasta musi mieć kremową konsystencję.

  2. .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń