Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem to uwielbiana przez wszystkich imprezowa przekąska, której nie może także zabraknąć na świątecznych stołach, szczególnie jako dodatku do barszczu. Ta wersja pasztecików jest niezwykła – w farszu znajduje się drobno siekana kiełbasa, która dodaje niesamowitego aromatu i smaku.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 478
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21951
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 478
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21951
Składniki
Marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Nadmiar płynu odciśnij przez sitko, a gotowe warzywa włóż do miski.
Dodaj drobno posiekaną cebulę. Kiełbasę pokrój na plasterki i drobno posiekaj za pomocą blendera lub robota kuchennego. Dodaj ją do reszty składników, razem z mięsem wołowym.
Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek i passatę pomidorową. Dopraw całość do smaku wszystkimi przyprawami.
Jajko rozbełtaj w miseczce. Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i pokrój go na 3 prostokąty wzdłuż dłuższego boku.
W każdym z otrzymanych prostokątów, jedną krawędź dłuższego boku posmaruj rozbełtanym jajkiem. Wzdłuż drugiej krawędzi nanieść ok. 1/10 farszu mięsnego.
Prostokąty zwiń w roladki i odkładaj je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Za pomocą ostrego noża, przetnij roladki na 2-3 części i oddal je od siebie na odległość co najmniej 0,5 cm.
Powtórz czynność dla pozostałych arkuszy ciasta francuskiego. Gotowe roladki posmaruj na wierzchu pozostałym rozbełtanym jajkiem. Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i piecz przez 25-30 minut, do zezłocenia.
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem podawaj na ciepło lub po ostudzeniu, jako samodzielną przekąskę lub dodatek do barszczu.