Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-jajecznym.

Paszteciki z ciasta francuskiego  z farszem szpinakowo-jajecznym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 760

Dodano:

Odsłon: 1832

Dzisiaj proponuję Wam paszteciki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-jajecznym. Idealne na podwieczorek dla wnuczek lub...na wycieczkę dla babci i dziadka. Paszteciki zrobione są z "kupnego" ciasta francuskiego. Mam takie sprawdzone w Biedronce i często je kupuję. A farsze bywają różne. Dzisiaj szpinakowo-jajeczny.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie młodego szpinaku - 200g
  • 1 opakowanie serka do smarowania ( zamiast śmietanki)
  • 5 jajek .
  • 2 duże ząbki czosnku 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła sól, pieprz
  • opcjonalnie troszkę chili i imbiru. Smaczniejsze są świeże. Ale mogą być sproszkowane.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni przesmażamy na maśle pokrojoną drobno cebulkę i czosnek.
    Dodajemy chili i imbir + inne przyprawy.
    Dodajemy szpinak , przykrywamy i dusimy do wyparowania soku.
    Dodajemy serek i jeszcze chwilę dusimy dokładnie mieszając.
    Dodajemy jajko i dusimy do momentu gdy jajko się zetnie.
    Odstawiamy do wystudzenia.
    Do szpinaku dodajemy pokrojone 3 jajka i mieszamy farsz.

  2. Ciasto dzielimy na 8 części i nakładamy na środek farsz,

  3. Zlepiamy paszteciki i nakłuwamy z wierzchu widelcem . Widelcem też przyciskamy brzegi pasztecików.
    Paszteciki smarujemy jajkiem .

  4. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp 180 stopni do zarumienienia się pasztecików.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń