Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam paszteciki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-jajecznym. Idealne na podwieczorek dla wnuczek lub...na wycieczkę dla babci i dziadka. Paszteciki zrobione są z "kupnego" ciasta francuskiego. Mam takie sprawdzone w Biedronce i często je kupuję. A farsze bywają różne. Dzisiaj szpinakowo-jajeczny.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 823
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 823
Składniki
Na patelni przesmażamy na maśle pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Dodajemy chili i imbir + inne przyprawy. Dodajemy szpinak , przykrywamy i dusimy do wyparowania soku. Dodajemy serek i jeszcze chwilę dusimy dokładnie mieszając. Dodajemy jajko i dusimy do momentu gdy jajko się zetnie. Odstawiamy do wystudzenia. Do szpinaku dodajemy pokrojone 3 jajka i mieszamy farsz.
Ciasto dzielimy na 8 części i nakładamy na środek farsz,
Zlepiamy paszteciki i nakłuwamy z wierzchu widelcem . Widelcem też przyciskamy brzegi pasztecików. Paszteciki smarujemy jajkiem .
Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp 180 stopni do zarumienienia się pasztecików. Smacznego!!!