Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam paszteciki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-jajecznym. Idealne na podwieczorek dla wnuczek lub...na wycieczkę dla babci i dziadka. Paszteciki zrobione są z "kupnego" ciasta francuskiego. Mam takie sprawdzone w Biedronce i często je kupuję. A farsze bywają różne. Dzisiaj szpinakowo-jajeczny.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Składniki
Na patelni przesmażamy na maśle pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Dodajemy chili i imbir + inne przyprawy. Dodajemy szpinak , przykrywamy i dusimy do wyparowania soku. Dodajemy serek i jeszcze chwilę dusimy dokładnie mieszając. Dodajemy jajko i dusimy do momentu gdy jajko się zetnie. Odstawiamy do wystudzenia. Do szpinaku dodajemy pokrojone 3 jajka i mieszamy farsz.
Ciasto dzielimy na 8 części i nakładamy na środek farsz,
Zlepiamy paszteciki i nakłuwamy z wierzchu widelcem . Widelcem też przyciskamy brzegi pasztecików. Paszteciki smarujemy jajkiem .
Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp 180 stopni do zarumienienia się pasztecików. Smacznego!!!