A może by tak paszteciki z ciasta kruchego własnoręcznie wykonanego, co wy na to ? chcecie przepis ? w takim razie zapraszam na mój blog gdzie można go wyszukać w przeglądarce internetowej GOOGLE Kuchnia Domowa Agi
Paszteciki z ciasta kruchego
Składniki
- składniki na ciasto :
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 95 g margaryny tortowa,
- 1 jajko rozmiar M,
- 0,5 łyżeczki soli drobnej,
- 3 łyżki z górką śmietany 18 %,
- 1 szklanka to poj 250 ml
- dodatkowo :
- 1 jajko rozmiar M,
- 1 łyżeczka śmietany 18 %,
- 1 słoik 400 g bigosu wigilijnego lub dowolny farsz,
- 1,5 łyżeczki czarnuszki
Składniki
- składniki na ciasto :
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 95 g margaryny tortowa,
- 1 jajko rozmiar M,
- 0,5 łyżeczki soli drobnej,
- 3 łyżki z górką śmietany 18 %,
- 1 szklanka to poj 250 ml
- dodatkowo :
- 1 jajko rozmiar M,
- 1 łyżeczka śmietany 18 %,
- 1 słoik 400 g bigosu wigilijnego lub dowolny farsz,
- 1,5 łyżeczki czarnuszki

Etapy przygotowania
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto do połączenia się w jedną całość na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i także wyrobić do czasu aż ciasto nie będzie się kleiło do miski, odstawić na 10 minut aby odpoczęło

Z przygotowanego ciasta rozwałkować je na grubość 0,5 centymetra a następnie radełkiem pokroić na dowolne kwadraciki, na każdy z nich położyć dowolny farsz a następnie nakryć drugim kwadracikiem i sklejać za pomocą widelca

Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem ze śmietaną i posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut

Przygotowane w sam raz nadają się do wigilijnego barszczu

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 802

Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 757
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 802

Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 757



Składniki
- składniki na ciasto :
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 95 g margaryny tortowa,
- 1 jajko rozmiar M,
- 0,5 łyżeczki soli drobnej,
- 3 łyżki z górką śmietany 18 %,
- 1 szklanka to poj 250 ml
- dodatkowo :
- 1 jajko rozmiar M,
- 1 łyżeczka śmietany 18 %,
- 1 słoik 400 g bigosu wigilijnego lub dowolny farsz,
- 1,5 łyżeczki czarnuszki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto do połączenia się w jedną całość na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i także wyrobić do czasu aż ciasto nie będzie się kleiło do miski, odstawić na 10 minut aby odpoczęło
Z przygotowanego ciasta rozwałkować je na grubość 0,5 centymetra a następnie radełkiem pokroić na dowolne kwadraciki, na każdy z nich położyć dowolny farsz a następnie nakryć drugim kwadracikiem i sklejać za pomocą widelca
Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem ze śmietaną i posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut
Przygotowane w sam raz nadają się do wigilijnego barszczu