Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z farszem pieczarkowym.

Paszteciki z farszem pieczarkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1706 Ocena: 27531

Dodano:

Odsłon: 3190

Paszteciki barowe z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek, sera mozzarella i cebuli. Zainspirował mnie oryginalny przepis Kulinarnej Wioli, na te paszteciki. Paszteciki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu, polecam.

Składniki

  • ciasto francuskie 4 opakowania
  • czarnuszka do posypania
  • jajko do posmarowania
  • FARSZ:
  • pieczarki 1 kg
  • cebula 4 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • ser mozzarella wiórki 15 dag
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paszteciki z farszem pieczarkowym.

Przygotowanie

  1. Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser mozzarella wiórki i wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 8 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w roladki. Uformowane paszteciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się pasztecików.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń