Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki barowe z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek, sera mozzarella i cebuli. Zainspirował mnie oryginalny przepis Kulinarnej Wioli, na te paszteciki. Paszteciki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu, polecam.
Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser mozzarella wiórki i wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 8 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w roladki. Uformowane paszteciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się pasztecików.
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 36
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12401
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 39
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 36
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12401
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 39
Składniki
Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser mozzarella wiórki i wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 8 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w roladki. Uformowane paszteciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się pasztecików.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 328
Imprezowe siekacze drobioe
Moje dzisiejsze imprezowe siekacze drobiowe to nic innego jak kotleciki drobi...
Odsłon: 275