Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15220
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4588
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8971
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15220
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4588
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8971
Składniki
Mięso mielone podsmażamy z cebulą na oleju. Odkładamy by trochę przestygło. Podsmażamy boczek. Wszystko to razem mielimy na papkę, dodajemy bułkę i jajko. Przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.
Ciasto kroimy tak, by dało się zrobić, rulony wypełnione farszem, brzegi sklejamy wodą. Następnie wykrawamy poszczególne paszteciki, ale nie rozdzielamy ich (garsz nie zeschnie i nie będą sie rozlatywać), nadal w formie rulonów kładziemy na blaszkę. Wierzch smarujemy wodą lub rozmąconym jajkiem.
Pieczemy ok 20 minut, na złoty kolor. Doskonały dodatek do barszczu itp. Smacznego!