Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)
W tych pasztecikach zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu. Danie...
Odsłon: 11339
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3728
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 213
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 230
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3728
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 213
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 230
Składniki
Mięso mielone podsmażamy z cebulą na oleju. Odkładamy by trochę przestygło. Podsmażamy boczek. Wszystko to razem mielimy na papkę, dodajemy bułkę i jajko. Przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.
Ciasto kroimy tak, by dało się zrobić, rulony wypełnione farszem, brzegi sklejamy wodą. Następnie wykrawamy poszczególne paszteciki, ale nie rozdzielamy ich (garsz nie zeschnie i nie będą sie rozlatywać), nadal w formie rulonów kładziemy na blaszkę. Wierzch smarujemy wodą lub rozmąconym jajkiem.
Pieczemy ok 20 minut, na złoty kolor. Doskonały dodatek do barszczu itp. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12589
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6178