Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 912
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1843
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 912
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1843
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6390
Składniki
Mięso mielone podsmażamy z cebulą na oleju. Odkładamy by trochę przestygło. Podsmażamy boczek. Wszystko to razem mielimy na papkę, dodajemy bułkę i jajko. Przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.
Ciasto kroimy tak, by dało się zrobić, rulony wypełnione farszem, brzegi sklejamy wodą. Następnie wykrawamy poszczególne paszteciki, ale nie rozdzielamy ich (garsz nie zeschnie i nie będą sie rozlatywać), nadal w formie rulonów kładziemy na blaszkę. Wierzch smarujemy wodą lub rozmąconym jajkiem.
Pieczemy ok 20 minut, na złoty kolor. Doskonały dodatek do barszczu itp. Smacznego!