Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne do czerwonego barszczyku :)
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1050
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 25
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4311
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 105
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1050
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 25
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 43
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4311
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 105
Składniki
mąkę wsypać do miski w środku zrobić dziurkę. Do dziurki dać rozkruszone drożdże, cukier i trochę letniego mleka, odstawić żeby podrosło. Roztopić margarynę. Gdy zaczyn podrośnie dodać jajka, sól, roztopioną margarynę i resztę mleka. Wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
mięso umyć obsmażyć na patelni wystudzić, cebulę tak samo obsmażyć i wystudzić. Mięso, cebulę i czosnek zmielić w maszynce następnie dodać jajko doprawić do smaku i wyrobić na gładką masę.
ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować i wykroić prostokąty ok 10x14 cm, na każdy prostokąt nałożyć farsz (ja dałam ok 2 łyżeczek), zawinąć brzegi od krótszej strony a następnie zawinąć wzdłuż formując pasztecik. Paszteciki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, każdy pasztecik posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 180 stopniach ok 40 minut na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczykiem. Smacznego