Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa i warzyw, które zostają po ugotowaniu rosołu można stworzyć pyszny i szybki farsz do pasztecików. Mięsa nie trzeba mielić w maszynce, wystarczy je pokroić i zmiksować blenderem.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 23
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 111
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 23
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 111
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Mięso drobno pokroić, a jajo rozbełtać widelcem i odłożyć ok. 3 łyżek do smarowania ciasta. Resztę jajka, bułkę, mięso, warzywa i przyprawy zmiksować na jednolitą masę. Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem. Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem.
Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.