Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z pasztetową.

Paszteciki z pasztetową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 704 Ocena: 4517

Dodano:

Odsłon: 294

Następny mój wymyślony pomysł, warto spróbować jest pyszne, szybkie i można się najeść. Jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.

Składniki

  • 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
  • 400 g pasztetowej we flaku,
  • 1 średnia cebula,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 jajko,
  • szczypta czarnuszki.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paszteciki z pasztetową.

Przygotowanie

  1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i posoloną szczyptą soli.

  2. Ostudzoną cebulę dodać do pasztetowej wyjętej z flaka.

  3. Pasztetową z cebulą i szczyptą pieprzu zgnieść widelcem na papkę.

  4. Ciasto przeciąć wzdłuż na trzy paski.

  5. I w poprzek na kwadraty jakie kto chce.

  6. Na jeden kwadrat nałożyć gotowy farsz.

  7. Nakryć drugim kwadratem.

  8. I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.

  9. Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  10. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

  11. Posypać czarnuszką ( można pominąć ).

  12. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.

  13. Wyszła bardzo smaczna i szybka przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń