Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415516
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2595
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415516
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2595
Składniki
Cebulę, czosnek posiekać drobno,podsmażyć na patelni następnie dodać zmieloną wołowinę,gdy nam się już mięso podsmaży dodać przyprawy , zalać bulionem i zasypać bułko tartą.Dusić do momentu odparowania wywaru.Na koniec dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki,odstawić do przestygnięcia.
Gdy studzi nam się farsz,zabieramy się za zrobienie ciasta na paszteciki.Ja gdy dusiło mi się mięso włożyłam do zamrażalnika masło i wodę, aby porządnie się zmroziło.Wsypujemy do miski sypkie produkty i mieszamy,następnie dodajemy masło i powoli wodę.Gdy ciasto jest już elastyczne wałkujemy cienko i wycinamy koła, bądz trójkąty.Nakładamy łyżkę farszu,zlepiamy ciasto dodatkowo brzegi uciskamy przy pomocy widelca i nakłuwamy górę pasztecika.Paszteciki smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 st C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem i barszczem czerwonym,jak i również na zimno smakują. Smacznego!!!