Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12923
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4941
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12923
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4941
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyc w mleku.
Mięso ugotowac w warzywach z przyprawami. Na koniec w wywarze sparzyc wątróbkę. Wystudzic.
Wystudzone mięso przepuścic przez maszynkę trzykrotnie razem z bułką, cebulą, ugotowanymi warzywami.
Do masy mięsnej dodac jaja, sól, pieprz ziołowy, dokładnie wyrobic.
Foremki wysmarowac tłuszczem, wysypac tartą bułką, wypełnic masą. Piec w piekarniku ok. godziny w temp. 180 stopni. Wspaniałe na każdą okazję. Smacznego.