Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet to niezbędne danie podawane podczas Wielkanocy. Nie zawsze jednak musi on zawierać mięso! Doskonale może smakować również w wersji jajecznej. Przepis jest niezwykle prosty, co więcej, wyczarujesz go z jedynie kilku składników.
Klopsy jajeczne to prosty i niedrogi sposób na wegetariański obiad lub kolacj...
Odsłon: 39016
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Składniki
Dziewięć jajek ugotuj na twardo, a następnie drobno pokrój, możesz je także zetrzeć na tarce. Posiekaj cebulę, następnie podsmaż ją na złoty kolor na łyżeczce oleju.
Do miski wrzuć posiekane jajka, podsmażoną cebulę, wbij jedno surowe żółtko, pokrojony szczypiorek oraz bułkę tartą – dwie łyżki odłóż na potem. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Białko z jednego jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, wierzch obsyp pozostałą bułką tartą oraz tartym, żółtym serem. Pasztet polej łyżką roztopionego masła, piecz w 180 stopniach przez minimum pół godziny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kimbab
Przekąski
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Przekąski
Jajka faszerowane szpinakiem i burakami
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Kimbab
Przedstawiam przepis na kimbab, czyli ryż zawinięty w algi kim lub nori z dod...
Odsłon: 31
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Kochasz jajka? W takim razie pokochasz te 6 Przepysznych Sposobów na Wielkano...
Odsłon: 929