Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet to niezbędne danie podawane podczas świąt i innych uroczystości. Nie zawsze jednak musi on zawierać mięso! Doskonale może smakować również w wersji jajecznej. Przepis jest niezwykle prosty, co więcej, wyczarujesz go z jedynie kilku składników.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1323
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1309
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1323
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1309
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Dziewięć jajek ugotuj na twardo, a następnie drobno pokrój, możesz je także zetrzeć na tarce. Posiekaj cebulę, następnie podsmaż ją na złoty kolor na łyżeczce oleju.
Do miski wrzuć posiekane jajka, podsmażoną cebulę, wbij jedno surowe żółtko, pokrojony szczypiorek oraz bułkę tartą – dwie łyżki odłóż na potem. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Białko z jednego jajka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, wierzch obsyp pozostałą bułką tartą oraz tartym, żółtym serem. Pasztet polej łyżką roztopionego masła, piecz w 180 stopniach przez minimum pół godziny.