Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, smaczny :-)
Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Oba składniki dusić na rozgrzanej margarynie stale mieszając (2 dag margaryny odłożyć). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować wodę dodając dodając łyżeczkę soli. Marchew oczyścić, umyć pokroić w krążki, wrzucić na gotującą się wodę - gotować 5-6 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Oddzielić białka od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka - nadal ubijamy, dodajemy mąkę, sól i pieprz, następnie drobno starty żółty ser- delikatnie mieszamy.
W formie wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową układać warstwami warzywa i grzyby. Na każdej warstwie rozłożyć masę serowo - jajeczną. Tak przygotowany pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w temperaturze 150-160°C. Chłodzić ok 8 godzin.
SMACZNEGO! :-)
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 554
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 100
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 106
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 554
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 100
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Oba składniki dusić na rozgrzanej margarynie stale mieszając (2 dag margaryny odłożyć). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować wodę dodając dodając łyżeczkę soli. Marchew oczyścić, umyć pokroić w krążki, wrzucić na gotującą się wodę - gotować 5-6 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Oddzielić białka od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka - nadal ubijamy, dodajemy mąkę, sól i pieprz, następnie drobno starty żółty ser- delikatnie mieszamy.
W formie wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową układać warstwami warzywa i grzyby. Na każdej warstwie rozłożyć masę serowo - jajeczną. Tak przygotowany pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w temperaturze 150-160°C. Chłodzić ok 8 godzin.
SMACZNEGO! :-)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 140
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1774