Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański pasztet o bogatym smaku z konfiturą żurawinową. Trudno się od niego oderwać. Bez konfitury też jest wspaniały. Jednak dodatek jej dodaje lekkiej kwasowości.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 227
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1615
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3497
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27863
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 227
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1615
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3497
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27863
Składniki
Batata obierz , pokrój na 8 części, oprósz przyprawą do ziemniaków i gotuj na parze do miękkości. Przestudź.
Ciecierzycę odcedź, lekko przepłucz. Ziarna kolendry lekko roztłucz. Cebulę pokrój w plasterki i przesmaż na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego. Batat z cieciorką zmiksuj na gładką masę, dodaj cebulę i przyprawy. dokładnie wymieszaj.
Foremkę 19 X 8 cm wysmaruj olejem. Na spód wyłóż ok. 1 cm warstwę konfitury.
Przełóż masę pasztetową, wyrównaj brzegi posyp pestkami słonecznika, piecz w 180 C około 40 minut. Po przestygnięciu, obróć formę i przełóż pasztet na deskę lub talerz. Spokojnie przechowuje się 2-3 dni, dalej nie wiem bo u nas znikł.