Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański pasztet o bogatym smaku z konfiturą żurawinową. Trudno się od niego oderwać. Bez konfitury też jest wspaniały. Jednak dodatek jej dodaje lekkiej kwasowości.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 42
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 144
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9096
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 42
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 144
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9096
Składniki
Batata obierz , pokrój na 8 części, oprósz przyprawą do ziemniaków i gotuj na parze do miękkości. Przestudź.
Ciecierzycę odcedź, lekko przepłucz. Ziarna kolendry lekko roztłucz. Cebulę pokrój w plasterki i przesmaż na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego. Batat z cieciorką zmiksuj na gładką masę, dodaj cebulę i przyprawy. dokładnie wymieszaj.
Foremkę 19 X 8 cm wysmaruj olejem. Na spód wyłóż ok. 1 cm warstwę konfitury.
Przełóż masę pasztetową, wyrównaj brzegi posyp pestkami słonecznika, piecz w 180 C około 40 minut. Po przestygnięciu, obróć formę i przełóż pasztet na deskę lub talerz. Spokojnie przechowuje się 2-3 dni, dalej nie wiem bo u nas znikł.