Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że pasztet musi być mięsny? Nic bardziej mylnego! Poza mięsnymi mamy przecież pasztety warzywne, rybne, serowe i jak widać fasolowe :) Ten jest z aromatycznymi grzybami, doprawiony dobrze pieprzem i czosnkiem. Idealnym dodatkiem do pasztetu są sosy, np. żurawinowy czy chrzanowy. Pasuje również ogórek kiszony czy papryka marynowana. Jednym słowem ten pasztet jest pyszny, serdecznie polecam!
dwa głębokie garnki, patelnia, dwie keksówki o wym. 23x10 cm
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5651
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1025
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5651
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1025
Składniki
Fasolę i grzyby namoczyć dzień wcześniej na noc, oczywiście w osobnych naczyniach.
Następnego dnia grzyby przecedzić zachowując wywar, wypłukać na sitku, wywar przecedzić przez gazę, ponownie zalać grzyby i gotować do miękkości ok. godziny.
Z fasoli odlać wodę, zalać świeżą i gotować, dodając po pół godzinie marchew, pietruszkę i gotować dalej do miękkości, po czym odcedzić i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć do odparowania wody z pieczarek, dodać pod koniec masło.
Fasolę, warzywa, grzyby i pieczarki z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, słonecznik, sól, pieprz i ewentualnie łyżkę maggi, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i jeszcze raz delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Przełożyć do dwóch keksówek wysmarowanych tłuszczem o wym.23x10 cm i piec w piekarniku ( góra-dół )godzinę w temperaturze 200 °C