Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z grzybami

Pasztet z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 644

Pasztet drobiowy ( z mięsa z kurczaka i indyka) z wkładką z suszonych grzybów. Pasztet wygląda dość oryginalnie i świetnie smakuje. Będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. Rodzina i goście będą zachwyceni. I co najważniejsze pasztet powstał z mięsa z rosołku

Składniki

  • Mięso z rosołu bez skóry( jedna golonka z indyka, 1 1/2 udka z kurczaka) około 400-500 g mrożonych grzybów 1 jajko 1 średnia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Grzyby rozmrażamy i kroimy w plasterki

    2. Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę , i smażymy na 1 łyżce masła. Po około 2 minutach dodajemy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając do momentu aż odparuje wodą spod grzybów. Przyprawiamy. Mieszamy studzimy

    3. Mięso oddzielamy od kości, wrzucamy do malaksera , dodajemy jajko, bułkę ,olej i przyprawy. całość miksujemy.

    4. Keksówkę smarujemy olejem, wykładamy 1/2 masy mięsnej na to 2/3 grzybów, 1/2 mięsa i pozostałe grzyby. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Pieczemy około 50 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń