Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest czasochłonny ale wart zachodu
Kaczkę podzielić na porcje, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać marchewkę, seler, pietruszkę i jedną cebulę. Wrzucić liście laurowe, lekko osolić, gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, do miękkości mięsa.
Drugą cebulę pokroić w piórka, usmażyć na maśle z wątróbką.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i razem z wątróbką przemielić trzy razy w maszynce (można dodać warzywa z rosołu).
Do mięsnej masy wbić jajka, wsypać bułkę tartą i przyprawy. Z bulionu zebrać tłuszcz, dodać do mięsa. Wyrobić wszystko dokładnie, podlewając wywarem (około 1 szklanka).
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy je...
Odsłon: 113336
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 26
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7853
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2137
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30029
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 26
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7853
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2137
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30029
Składniki
Kaczkę podzielić na porcje, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać marchewkę, seler, pietruszkę i jedną cebulę. Wrzucić liście laurowe, lekko osolić, gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, do miękkości mięsa.
Drugą cebulę pokroić w piórka, usmażyć na maśle z wątróbką.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i razem z wątróbką przemielić trzy razy w maszynce (można dodać warzywa z rosołu).
Do mięsnej masy wbić jajka, wsypać bułkę tartą i przyprawy. Z bulionu zebrać tłuszcz, dodać do mięsa. Wyrobić wszystko dokładnie, podlewając wywarem (około 1 szklanka).
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Przekąski
Ekspresowe racuchy z jabłkami
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 31
Tarta z mascarpone i szparagami
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i...
Odsłon: 55