Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest czasochłonny ale wart zachodu
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 30
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 281
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4130
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 33
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 999
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 30
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 281
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4130
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 33
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 999
Składniki
Kaczkę podzielić na porcje, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać marchewkę, seler, pietruszkę i jedną cebulę. Wrzucić liście laurowe, lekko osolić, gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, do miękkości mięsa.
Drugą cebulę pokroić w piórka, usmażyć na maśle z wątróbką.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i razem z wątróbką przemielić trzy razy w maszynce (można dodać warzywa z rosołu).
Do mięsnej masy wbić jajka, wsypać bułkę tartą i przyprawy. Z bulionu zebrać tłuszcz, dodać do mięsa. Wyrobić wszystko dokładnie, podlewając wywarem (około 1 szklanka).
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.