Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekany pasztet zapiekany w cieście.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457219
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457219
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Zawsze gdy się przygotowuje królika, duszonego czy pieczonego zostają podroby i gorsze kawałki. Proponuję zrobić z nich wykwintny pasztet. Mięso posiekałam, dodałam usmażoną cebulę i pozostałość ziemniaków z obiadu. Można użyć bułki tartej lub kaszy manny. dodałam jeszcze sól i pieprz i jajo i wymieszałam pasztet.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem. Ułożyłam w nim plastry ciasta filo i wyłożyłam masę pasztetową. Dodałam jeszcze gałązkę rozmarynu- doda pięknego aromatu. Pasztet zapiekałam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)