Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekany pasztet zapiekany w cieście.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 214
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 214
Składniki
Zawsze gdy się przygotowuje królika, duszonego czy pieczonego zostają podroby i gorsze kawałki. Proponuję zrobić z nich wykwintny pasztet. Mięso posiekałam, dodałam usmażoną cebulę i pozostałość ziemniaków z obiadu. Można użyć bułki tartej lub kaszy manny. dodałam jeszcze sól i pieprz i jajo i wymieszałam pasztet.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem. Ułożyłam w nim plastry ciasta filo i wyłożyłam masę pasztetową. Dodałam jeszcze gałązkę rozmarynu- doda pięknego aromatu. Pasztet zapiekałam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)