Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekany pasztet zapiekany w cieście.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 648
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1634
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 353
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 648
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1634
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 353
Składniki
Zawsze gdy się przygotowuje królika, duszonego czy pieczonego zostają podroby i gorsze kawałki. Proponuję zrobić z nich wykwintny pasztet. Mięso posiekałam, dodałam usmażoną cebulę i pozostałość ziemniaków z obiadu. Można użyć bułki tartej lub kaszy manny. dodałam jeszcze sól i pieprz i jajo i wymieszałam pasztet.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem. Ułożyłam w nim plastry ciasta filo i wyłożyłam masę pasztetową. Dodałam jeszcze gałązkę rozmarynu- doda pięknego aromatu. Pasztet zapiekałam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)