Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pasztet z królika i golonki z dodatkiem leśnych grzybów.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2562
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 208
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2562
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 208
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym). Następnie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości i wraz z warzywami oraz grzybami przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.
Słoninę i cebulę pokroić w kostkę. Słoninę przesmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać cebulę, poddusić. Wątróbkę zalać wrzącą wodą i zostawić, żeby się ścięła.
Bułkę namoczyć w letnim mleku. Słoninę usmażoną z cebulą, zaparzoną wątróbkę i odciśniętą bułkę również zmielić w maszynce. Wymieszać z mięsem.
Do powstałej masy wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem, imbirem i świeżo startą gałka muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Przełożyć do dwóch foremek keksowych, wyrównać. Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno - jako danie obiadowe albo przystawkę.