Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny pasztet z kurczaka, radzę zrobić z podwójnej porcji...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
Składniki
Udka podsmażamy a następnie razem z pieczarkami, marchewką i cebulą dusimy aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso lekko przestygnie oddzielamy od kości.
W wywarze z duszenia moczymy kajzerkę.
Mięso z warzywami i namoczoną bułką mielimy w maszynce; można to zrobić dwa razy wtedy pasztet będzie bardziej kremowy.
Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone masło i całe jajko.
Masę wyrabiamy, dodając do smaku sol, pieprz, gałkę muszkatołową.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170 st ok. 60 min.