Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny pasztet z kurczaka, radzę zrobić z podwójnej porcji...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1595
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15483
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13857
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1595
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15483
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Składniki
Udka podsmażamy a następnie razem z pieczarkami, marchewką i cebulą dusimy aż mięso będzie miękkie. Kiedy mięso lekko przestygnie oddzielamy od kości.
W wywarze z duszenia moczymy kajzerkę.
Mięso z warzywami i namoczoną bułką mielimy w maszynce; można to zrobić dwa razy wtedy pasztet będzie bardziej kremowy.
Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone masło i całe jajko.
Masę wyrabiamy, dodając do smaku sol, pieprz, gałkę muszkatołową.
Przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170 st ok. 60 min.