Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet w stylu no waste czyli z wykorzystaniem mięsa i warzyw na którym gotował się rosół
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34010
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 450
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1622
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 16
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34010
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 450
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1622
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 16
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10236
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Wątróbki oczyścić z z błon. Kajzerkę namoczyć i odcisnąć.
Cebulę posiekać, na patelni rozgrzać masło i olej, podsmażyć cebulę na rumiano. Mięso, wątróbkę, cebule, odsączoną kajzerkę, marchewkę zmielić maszynką albo zmiksować w mikserze kuchennym, dodać jajka, obficie posolić i popieprzyć, dodać gałkę i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wyłożyć masę, posypać wierzch bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60-70 minut.