Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet w stylu no waste czyli z wykorzystaniem mięsa i warzyw na którym gotował się rosół
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 22
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 29
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 217
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 288
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 22
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 29
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 217
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Wątróbki oczyścić z z błon. Kajzerkę namoczyć i odcisnąć.
Cebulę posiekać, na patelni rozgrzać masło i olej, podsmażyć cebulę na rumiano. Mięso, wątróbkę, cebule, odsączoną kajzerkę, marchewkę zmielić maszynką albo zmiksować w mikserze kuchennym, dodać jajka, obficie posolić i popieprzyć, dodać gałkę i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wyłożyć masę, posypać wierzch bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60-70 minut.