Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet w stylu no waste czyli z wykorzystaniem mięsa i warzyw na którym gotował się rosół
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 259
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 684
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 299
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 259
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 684
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 299
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Wątróbki oczyścić z z błon. Kajzerkę namoczyć i odcisnąć.
Cebulę posiekać, na patelni rozgrzać masło i olej, podsmażyć cebulę na rumiano. Mięso, wątróbkę, cebule, odsączoną kajzerkę, marchewkę zmielić maszynką albo zmiksować w mikserze kuchennym, dodać jajka, obficie posolić i popieprzyć, dodać gałkę i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wyłożyć masę, posypać wierzch bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60-70 minut.