Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet w stylu no waste czyli z wykorzystaniem mięsa i warzyw na którym gotował się rosół
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7925
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 313
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3222
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7925
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 313
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3222
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Wątróbki oczyścić z z błon. Kajzerkę namoczyć i odcisnąć.
Cebulę posiekać, na patelni rozgrzać masło i olej, podsmażyć cebulę na rumiano. Mięso, wątróbkę, cebule, odsączoną kajzerkę, marchewkę zmielić maszynką albo zmiksować w mikserze kuchennym, dodać jajka, obficie posolić i popieprzyć, dodać gałkę i wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wyłożyć masę, posypać wierzch bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60-70 minut.