Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny,wyśmienity pasztet. Polecam nie tylko na świąteczny stół :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1777
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8333
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253237
Polecam.
Odsłon: 1425
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1777
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8333
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253237
Polecam.
Odsłon: 1425
Składniki
Mięso wieprzowe pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela angielskiego i jałowca.Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia. Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę kukurydzianą,przyprawę do pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz. Wąską podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni. Po 45 minutach pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.