Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny,wyśmienity pasztet. Polecam nie tylko na świąteczny stół :)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 127
Składniki
Mięso wieprzowe pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela angielskiego i jałowca.Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia. Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę kukurydzianą,przyprawę do pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz. Wąską podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni. Po 45 minutach pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.