Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uwagę. I tak jest w tym przypadku, że robiąc jeden pasztet muszę osiągnąć kilka smaków.
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie.
SMACZNEGO
Danie z serii ''''''''''''''''czyszczenie lodówki''''''''''''''''....czyli ws...
Odsłon: 6256
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 64
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587453
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 64
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587453
Składniki
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie. SMACZNEGO
Przepisy Przekąski
Przekąski
Imprezowe kanapeczki
Przekąski
Imprezowe roladki z cukinią
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Imprezowe kanapeczki
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych...
Odsłon: 79
Imprezowe roladki z cukinią
Rolady z aromatycznym łososiem i twarożkiem są najczęściej wykonywane w szpin...
Odsłon: 186