Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uwagę. I tak jest w tym przypadku, że robiąc jeden pasztet muszę osiągnąć kilka smaków.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie. SMACZNEGO