Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uwagę. I tak jest w tym przypadku, że robiąc jeden pasztet muszę osiągnąć kilka smaków.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 895
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 895
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1084
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 265
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Składniki
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie. SMACZNEGO