Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uwagę. I tak jest w tym przypadku, że robiąc jeden pasztet muszę osiągnąć kilka smaków.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 84
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2090
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 443
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 476
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 878
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 84
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2090
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 443
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 476
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 878
Składniki
Korpusy myjemy suszymy i wkładamy do garnka .
Zalewamy zimą wodą i dodajemy zioła. Gotujemy po przykryciem jak mięso jest już miekkie dodajemy warzywa zostawiając jedną cebulę i gotujemy dalej do miękkości.
Jak wszystko jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odrywamy mięso od kości i mielimy. Ja lubię gładką masę więc mielę 3 razy. W drugim mieleniu dodaję namoczoną bułkę, w 3 mieleniu dodaję surową celbulę. Roztapiamy masło na patelni i dodajemy do mięsa.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz i wszystko mieszamy
Po wymieszaniu całą masę dzielimy na dwie połowy. Jedną połowę zostawiamy a do drugiej dodajemy żurawinę i może być jej dużo.
Blachę keksówkę smarujemy masłem i wysypuję bułką tartą. Wkładamy 2 części masy do kesówki i pieczemy.
U mnie pieczenie to jest góra i dół 1 godzina 200 st C . I tak to wygląda. Jak wystygnie to wkładamy całość do lodówki i czekamy.
Jak wystygnie pięknie się kroi, smakuję i wygląda. Polecam smacznego i jak się podoba to proszę kciuk do góry, polecajcie i komentujcie i oczywiście gotujcie. SMACZNEGO