Do góry

Przekąski Przepis na:

Pęczak z zielonym groszkiem

Pęczak z zielonym groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2354 Ocena: 15032

Dodano:

Odsłon: 3236

Smaczne danie na szybko.

Składniki

  • Kasza pęczak 1 szklanka
  • Groszek zielony konserwowy 1 puszka
  • Masło 1 łyżka
  • Boczek wędzony 10 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pęczak ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu z dodatkiem masła. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć razem z pokrojonym w kostkę boczkiem. Połączyć z kaszą, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawić do smaku. Dodać odsączony groszek, całość podgrzać, następnie potrawę wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń