Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki to pizza w mini wersji. Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze również na zimno.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1993
Składniki
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą z nich rozgniatamy na blacie na kształt małego koła, zaginamy brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Mozzarellę lub żółty ser trzemy na dużych oczkach, cebulę, pomidor i pieczarki kroimy w małą kostkę. Pizzerinki smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami, układamy dodatki w dowolnej kolejności. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10-15 minut.