Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem to prosta przystawka, która zawiera wszystkie apetyczne smaki. W zaledwie kilka chwil przygotujesz danie, którego nie powstydziłaby się niejedna restauracja. Faszerowane pieczarki są gwarantowanym hitem za każdym razem, gdy je podasz. Świetnie smakują na ciepło lub na zimno. Zaserwowane z sałatką lub sztuką mięsa mogą być serwowane na obiad.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 981
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 297
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 36
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 981
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 297
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 36
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj mięso i podsmażaj, mieszając łyżką, aż stanie się jasne. Następnie wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulkę, a po chwili przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła oraz płatki papryki. Smaż przez kolejną minutę lub dwie. Po czym wlej passatę i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż do momentu, aż sos stanie się gęsty. W razie potrzeby ponownie dopraw solą, pieprzem lub ziołami, a jeśli pomidory okazały się kwaśne – dodaj odrobinę cukru.
Z oczyszczonych pieczarek odetnij trzonki. Możesz je ugotować i zamrozić lub użyć do zapiekanek. Napełniaj grzybowe kapelusze farszem, lekko upychaj. Umieść pieczarki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw od pieca nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut. Po tym czasie ostrożnie wysuń blachę i posyp pieczarki drobno startym serem. Zostaw w piecu jeszcze na 5-10 minut. Po czym wyjmij z piekarnika i od razu podawaj.